duurzaamheid

Er bestaan veel papier- en kartonsoorten. De keuze hiervoor is van verschillende factoren afhankelijk. De eisen die aan drukwerk gesteld worden, zowel functioneel als esthetisch, zijn daarbij zeer belangrijk. Ook de wensen op het gebied van duurzaamheid en milieu dragen hier steeds meer aan bij. Certificaten, keurmerken als ook het verantwoord omgaan met, en het bijdragen aan een schoner milieu, kunnen een leiddraad zijn voor klanten om hun keuze te maken voor een product of leverancier.

Benelux Paper (BPA) heeft zich gecommitteerd aan het minimaliseren van onze CO² voetafdruk op onze omgeving. Wij namen onze verantwoordelijkheid in de keten, en zullen zo goed mogelijk proberen onze relaties te voorzien van alle informatie, producten en oplossingen die een positieve bijdrage kunnen leveren op ons milieu.

Zo zijn wij als leverancier FSC gecertificeerd voor onze activiteiten. Deze certificering geeft aan dat de “tracking” en “tracing” van gecertificeerd papier en karton gewaarborgd is. Benelux Paper is dan ook gerechtigd zijn producten met het FSC logo te leveren.

Ook hebben wij besloten, daar waar mogelijk, te kiezen voor een duurzame manier van vervoer. Dit door gebruikt te maken van onze bedrijfsfietsen bij het bezoeken van onze relaties (regionaal) en meer te reizen met de trein (OV) (inter- / nationaal).

fsc